2012. február 25., szombat

Utózöngécske

Avagy a Valentin-napról még egyszer, röviden.

Bizonyára emlékeztek, 14.-én kedden egy kis versenyre invitáltunk benneteket, melyben kedvenc filmes álom-párotokról kértünk rövid irományt. A nap folyamán nagyon sok pályázó dobta be a Momentán dobozába papírját, remélve, talán ő lesz az, aki elmehet filmezni másodmagával.

Nagy meglepetésünkre e-mail formájában is érkezett üzenet, az egyetlen, aki ezt a formát választotta, s ezért ki szeretnénk emelni, az Ignácz Bettina 11/c osztályos tanuló. Egy rendkívül összeszedett, érdekes leírást küldött nekünk, melyet most Ti is elolvashattok!


"Az időutazó felesége" egyik képkockája
"Talán csak álmodlak. Talán te álmodsz engem; talán csak egymás álmaiban létezünk, és reggelente, amikor felébredünk, elfelejtjük egymást."
Nekem a filmes álom-párom: Henry és Clare
Film címe : Az időutazó felesége
Rendező:Robert Schwentke

Henry, ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Sok nehézségen kell átmenniük a gyerekvállalás sem megy elsőre. Véleményem szerint annak ellenére, hogy a férfi bármelyik pillanatban eltűnhet kitartásuk révén szerelmük egyedülállóan erős  számomra ezért ők az álompár.

Ezt a filmet nem a szokványos amerikai "happy end"-del végződő kategóriához sorolnám. Nagyon sok mondanivalója van és ezt a történetet mindenkinek csak ajánlani tudom! :) 

Ignácz Bettina

11.C

A pályázat során azt is megnéztük, Ti milyen szerelmes filmekért rajongtok leginkább.
Az első helyezett a Mr. és Mrs. Smith páros lett. Sokan úgy vélekedtetek róluk, hogy számotokra ők testesítik meg azt a szerelmet, melyben titkok, független életek jelennek meg, mégis egyértelmű a vonzalom és a szenvedély, mely összetartja a két hőst.
További kedvenceitek még a romantikus filmek "leg"-ebb klasszikusa, a Titanic, de könnyedebb témájú szerelmes történeteket is leírtatok nekünk, mint például a Szerelmünk lapjai, vagy a manapság igen szeretett Barátság extrákkal nevezetű kasszasiker. Azért reméljük, Nektek felhőtlenebb a kapcsolatotok, és egyedül a távirányítóért vagy a megnézni vágyott filmért folyik olykor a harc. :)
A mozijegyet Török Dóra újságírónk adta át
 És hogy ki a nyertes?
Már biztosan égtek a vágytól, hogy megtudhassátok. Na jó, kerüljön le végre a lepel a titokról!

Örömmel jelenthetjük, hogy a 2 személyes mozijegyet sorsolásunk után Mocsár Petronella 9/c-s tanuló vehette át, akinek még egyszer gratulálunk! :)
Megkerestük Nellit egyik nap a suliban, s utána jártunk, már felhasználta-e nyereményét?
"- Igen, már beváltottuk a jegyet. A barátommal mentünk el megnézni a "Fogadom" című filmet, mely nagyon megható volt, sírtam is egy kicsit film közben. :) Nagyon örülök, hogy nyertem, remélem, máskor is lesz ilyen akció! :D "

Azt hiszem, nem is kerülhetett volna jobb helyre ajándékunk. Mi lehetne szebb ünneplés Valentin-napon, mint kettesben lenni azzal, akit szeretünk? De ne feledjétek: nem csak ezen a napon lehet kifejezni érzéseiteket...:)

Kívánunk minden Vasváris párnak hosszú, boldog kapcsolatot, a szinglik pedig ne búsuljanak: hamarosan itt a tavasz, az új szerelmek évszaka! ;)

Szokolyi Zsófi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése