2012. október 2., kedd

Élmények és benyomások: Angliában Angliáról!




  Néhány gondolat a tervezett nyári angliai barangolásról

                                                                             
„Egy ország kultúrája számunkra nem információ, hanem élmény!”– ezzel a jelmondattal kezdte átgondolni Gulyás Anita és Győri Izabella tanárnő azt, mit is kellene megmutatni a diákoknak a brit kultúrtörténetből, hogy ők is megérezzék a szigetország sajátos hangulatát, megismerjék értékeit.
 Mindketten ragaszkodtak persze saját „mániáikhoz”. Gulyás Anita tanárnő az angol vidék hangulatához és a modern művészetekhez, Győri Izabella tanárnő pedig a középkori történelemhez és a filmhez. S ha már Anglia, akkor nem hiányozhat a programokból a foci sem.

Természetesen a kötelező látványosságok nem maradhatnak el, azaz a csoport végigjárja London jelképeit: a Towert, a Tower hidat, a Westminster apátságot, a Buckingham palotát, a Parlamentet, a Trafalgar teret, a Downing Street 10-et , a Madame Tussaud Múzeumot és a British Múzeumot




S mi várható még ezen kívül? Íme egy kis ízelítő a szervezőktől:


-Jó lenne egyszer végigsétálni az Abszol – úton?
 Kíváncsi vagy, neked mit mondana a Teszlek- süveg? 
– vár a Warner Brothers Stúdió London melletti Harry Potter Múzeuma !



-Tetszett a Sztárom a párom című filmben Notting Hill hangulata? – irány a londoni metró, meg sem állunk a híres bolhapiacig, ahol Hugh Grant számára olyan gyorsan repült az idő.



- El akarod hozni Nyíregyházára a londoni divatot? Gyere velünk az Oxford Street-re! Ez a világ egyik leghosszabb bevásárló utcája!






- Londonon túl is van élet, hát még látványosság! A vidéki Anglia levegőjét érezhetjük a Cambridge-i diákvárosban, s az angol Tóvidéken. S mi bizony komolyan vesszük azt, hogy a tapasztalatok elmélyítik a tudást. Egész napos gyalogtúránk nemcsak az angol vidék hangulatához, de a hírhedt angol időjáráshoz is testközelbe visz majd minket!



- Az Old Trafford stadion 1910 óta ad otthont a Manchester United hazai meccseinek. Lépjünk be, eredjünk egy igazi focilegenda nyomába! 






 OKTÓBER 10-én 16.30-tól a klubban szülői értekezletre várják az érdeklődőket, ahol a szervező tanárok és az utat lebonyolító utazási iroda képviselői válaszolnak a kérdésekre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése