2012. szeptember 21., péntek

Van egy filmünk hétvégére!

 

Hostyisószky Dani ajánlója A fekete ruhás nő című filmről


 

Daniel Radcliffe bebizonyította, hogy van élet a Harry Potter után.

Bár nem rajongok a horror filmekért, valahogy ez az alkotás bejött. Hogy ennek mi az oka?  A válasz elég egyszerű: a történet. Igaz, hogy vannak benne alap horror klisék, ennek ellenére mégis leköti az ember figyelmét. Daniel Radcliffe egy ügyvédet alakít, akit kiküldenek egy angol kisfaluba, hogy rendezzen el egy hagyatéki ügyet. Főhősünk beköltözik az elhunyt ügyfél házába, hogy dolgozhasson, ám hamar kiderül, hogy a ház sötét titkokat rejt. A feszültséget még fokozza ráadásul egy titokzatos fekete ruhás nő. A film nyitójelenete megadja az alaphangulatot, egyszerűen zseniális lett. 
Eleinte fura volt Danielt a Harry Potter sorozat után ügyvéd családapaként látni, de a történet előre haladtával megszoktam. A film közepén van egy 20 perces riogatás, amely fantasztikusra sikerült. A mű képi világára a szürkeség jellemző, ezzel is próbálja a rendező fokozni a feszültséget. A történet lezárásán kicsit meglepődtem, ám ez nem jelenti azt, hogy nem jó.

 Úgy vélem, ezt a filmet szeretni fogják azok is, akik nem kedvelik a horrorokat. Kiváló kikapcsolódást nyújt a suli hétköznapjaira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése