2012. január 27., péntek

Vasvárisok az Atlétikai Iskolai Világbajnokságon

Nagy hagyományokkal rendelkezik az iskola sporttagozata. Sportsikerei alapján 2010-2011-es tanévben gimnáziumunk immár hetedszer lett a legeredményesebb középiskola az országban. Az elismerést Budapesten a Magyar Sport Házában vehették át az iskola testnevelői.
A Momentán célja sorra bemutatni a szakosztályokat és legtehetségesebb sportolóinkat. Ezúttal az atlétáké a főszerep!
 

Szokolyi Zsófia és Jakucska Richárd írása  

Egy nemzetközi siker 2011-ből: a Jean Humbert Atlétikai Iskolai Világbajnokság

2011-ben Lengyelországban rendezték meg az Atlétikai Világbajnokságot, melyre a vasváris diákok delegációja jutott ki az országos versenyeken elért eredményeivel.
Az emlékverseny 2011. június 18-23.-ig került megrendezésre a lengyelországi Bydgoszcz-ban.
 Végvári Ferenc tanár úr mesélt nekünk a viadalról, s elmondta, hogy maga a verseny minden igényt kielégítő környezetben volt megrendezve, hiszen a versenyzők egyedülálló, 400m-es, 9 sávos körpályákon mérhették össze erejüket, gyorsaságukat.
21 ország mérkőzött meg, melynek végeredményeként összesítésben a magyar fiú csapat 16. a lányok pedig 14. helyen végeztek, s egyéni számokban többeknek is sikerült korosztályukban a dobogóra kerülni.
Legjobb eredmények:
Szikszai Róbert (11.B) diszkoszvetés: 1. hely (51,52 m)
Batári Dóra (10.B) diszkoszvetés: 2. hely (31,14 m)
Tóth Cintia (10.B) 300 m-es gátfutás: 3. hely (47,46 mp)


Itt zajlottak a versenyek

Ahogy a versenyzők látták: pillanatok a pályán – és a pályán kívül
Tóth Cintia: "- Lengyelországra úgy készültünk, hogy inkább nem egyesületi, hanem vasváris edzésre jártunk, hogy még jobban szokjuk egymás társaságát. Nagyon keményen készültünk.

Szikszai Róbert"- Diszkoszvetésben és 100 méteres futásban indultam. Diszkoszban sikerült megnyernem a versenyt, a 2. helyezett egy indiai versenyző, míg a 3. szintén egy magyar, Simon Roland lett. Nagyon jól éreztük magunkat Rolival verseny közben, az ellenfelekkel is tudtunk beszélgetni. "

Szikszai Norbert:"- Végvári tanár úrék hoztak hazai különlegességeket, így mézet is. Feri bácsi nem tudta elmondani a kínaiaknak angolul a mézet és elkezdett zümmögni.”
"- Jó volt, hogy az ellenfelekkel is összehaverkodtunk, nagy részével majdnem minden nap beszéltünk.”

 Benke Renáta:  "- Minden tetszett, mert élmény volt, hogy megmérethettük magunkat több országgal is. Mindenre szívesen emlékszem vissza, összesítve a dolgokat egy nagyon jó csapattal versenyezhettem, kihozott mindenki magából, amit tudott, és egy remek utazás, verseny, buli volt az egész. "





  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése