2012. március 18., vasárnap

Kata Bradshaw


Nyilván senkinek sem idegen a híres sorozat, a Szex és New York. Az epizódokból már megtudtuk, nem kell a címre hagyatkozni: a beszélgetések mögött ott rejtőzik pár igen értékes gondolat is, mely talán rejtve, de jó iránymutatás lehet mindenki számára.
Ifjú újságírónk, Szilágyi Kata vette a bátorságot, hogy szemezgessen Nektek ezek közül a gondolatok közül, s kicsit érthetőbbé, kicsit közelibbé hozza őket hozzátok. Reméljük, kedveteket lelitek majd a folyton megújuló témákban, s kis támaszt is találtok majd a sorok között.

Nos, azt hiszem, felesleges időtöltés lenne tovább húzni az időt..
Gondolatban helyezzük át NY Cityt NYíregyházára, s lássuk, mit gondol Carrie, s hogyan is értelmezi mindezt egy fiatal lány saját tapasztalataival, akit ezentúl már Kata Bradshawként tartunk számon. :)



"A múlt egy horgony, amely visszahúz.
Talán el kell engedni azt, aki voltál, hogy azzá válj, akivé leszel."
 

Amilyen egyszerűnek tűnik magad mögött hagyni a múltat, olyan nehéz dolog is ez. És talán nem is kell teljesen elengedned azt, aki voltál, hiszen a tanulságot örökké magaddal fogod hordani.
Mazochisták lennénk, hogy mindig a múlt dolgain rágódunk?

Minden ember számtalanszor leforgatja a fejében a bizonyos "mi lett volna, ha.." kezdetű mondatot. Talán...jobb embernek érezhetjük magunkat, ha legalább elképzeljük a helyes utat.

De honnan tudjuk, hogy amilyen úton épp tartunk, az rossz?


Hiszen a jövőbe nem láthatunk bele, hogy tetteinknek milyen következménye lehet. Nem is az út a rossz, hanem a következmény, amiből jó esetben tanulunk is.
Nem is kell teljesen elengednünk a múltat. Ha végleg elengedjük, nem marad semmink. Se jó, se rossz. És, ha nem lennének rossz dolgaink, mindig minden tökéletes lenne, nem tudnánk értékelni az élet apró örömeit. Pl.: a hideg. Nem sokan szeretik, így rossznak tartják, de ha nem lenne hideg nem vennénk észre, hogy az évszakok váltakoznak, a telet felváltja a tavasz és, hogy süt a nap.

Az utunkat pedig nem tudhatjuk, hogy merre vezet.. Magunknak kell kialakítani a kis ösvényünket, és magunknak kell járhatóvá tenni az életet. Mert az élet szép. És hiszem, hogy minden okkal történik. Gondolj bele! Ha nem jöttél volna a Vasváriba, lehet, hogy sosem ismered meg a barátaidat, akik nélkül most már el sem tudod képzelni az életed...

Kata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése